Cena Klika

cena klika

Cena klika na Google je odvisna od konkurence, želenega položaja, ciljanja na lokacijo in kvalitete oglasa.

Konkurenca

Konkurenca je najbolj visoka pri enostavnih ključnih besedah, ki jasno opisujejo dejavnosti podjetij. Z “longtail” ključnimi besedami, takimi, ki imajo manj iskanj, a enako ali bolje prodajajo storitev, lahko ceno klika znižamo. Za okvirno oceno cene klika pošljite povpraševanje preko spodnjega obrazca.

Položaj oglasa na strani rezultatov iskanja

Ceno klika v tem smislu določi ponudba za 1. oglas pod vašim. Cena za vaš klik je 0,01 € višja. Dejanska cena se razlikuje od ponujene cene klika. Ponujena cena klika je namreč maksimalna cena, ki ste jo pripravljeni plačate, plačate pa le 0,01 € več, kot bi tisti pod vami, to je dejanska cena klika. Povprečna cena klika je povprečje vseh dejanskih cen klika. Kjer je konkurenca visoka je cena klika tudi višja od 5 €.

cena klika - dražba

Ciljanje na lokacijo

Relevantnost lokacije glede na tisto ki jo ciljate, je faktor ki vpliva na ceno klika, v smislu da višja relevantnost pomeni nižjo ceno klika.

Ocena kvalitete | QS

Visoka ocena kakovosti lahko do 80% zniža ceno klika. Nasprotno lahko nižja ocena kakovosti do 300% zviša ceno klika. Oceno kvalitete lahko vedno vidite na ravni ključnih besed (če je ne, potem prilagodite stolpce). Na oceno kakovosti vplivajo relevantnost oglasa, relevantnost spletne strani in pričakovan CTR (razmerje med prikazi in kliki)

Nizka ocena kakovosti, kljub dobri postavitvi kampanje, lahko kaže na to, da s ključno besedo uporabniki iščejo nekaj drugega.