Facebook oglaševanje na družabnih omrežjih

pot potrošnika

O uporabi Facebooka (in drugih) z namenom trženja.

Družabna omrežja so spletne skupnosti, ki uporabnikom omogočajo izmenjavo informacij in gradnjo odnosa. Z vnosom lastnih podatkov uporabniki ustvarijo svoj spletni profil prek katerega objavljajo ali posredujejo vsebine v spletu. Ti podatki so osnova za ciljanje oglasov, ki se jim prikazujejo. Prav vsakega in vse izmed njih je možno uporabiti z namenom boljše usmerjenosti oglaševalske akcije in višje učinkovitosti oglaševanja.

Družbeni mediji niso direktna prodajna orodja, a vendar so učinkovita orodja za prodajo. Nudijo način interakcije s strankami, kar je najbolj pomembno, takrat ko se uporabniki odločajo o samem nakupu. Zato jih lažje razumemo kot nadgradnjo e-poštnega marketinga.

Facebook oglaševanje lahko zajame vaše obiskovalce dokler ti ne postanejo kupci.

Cilj trženja na Facebooku je ustvariti interakcijo med obiskovalcem in podjetjem na čustveni in razumski ravni z uporabo prave vsebine.

Uporabna vsebina je cena zato, da obiskovalec ostane v stiku s podjetjem. Je nujnost.

Uporabna vsebina za objavljanje na Facebooku je tisto, kar ima dejansko vrednost, s tem pa vrednost za obiskovalca vaše FB strani. Primer dobre vsebine so “how to…” in “XY ideas”, … Vsak uspešen marketing je z drugo besedo iznajdba take vrednosti znotraj dejavnosti podjetja in pretvorba v estetsko in jedrnato sporočilo za uporabnika. Vsak uspešen marketing je tako našel način, kako “kupiti” e-naslov, FB like, + na Googlu, itd. Brez tega člena je vsako dejanje v smeri oglaševanja na internetu, na iskalnem ali prikaznem omrežju, vsaj neizkoriščeno. Kajti vsaj obiskovalec, ki ga zajamemo z oglaševanjem na Googlu, ki ga tudi že plačamo, bi lahko ostal v stiku, zgolj da bi dobil več informacij za področje, ki ga zanima.

Med tem časom, nakupnim ciklom potrošnika, ki traja povečini od 3-h mesecev do enega leta, mora uporabnik, ki ostane v stiku z našim Facebook marketingom, napraviti “dobro obveščeno” odločitev za nakup “pravega” produkta.