Izdelava WordPress spletnih strani – Zakaj izbrati WordPress?

izdelava wordpress spletnih strani

Izdelava spletne strani od vsakega podjetja zahteva najprej, da izbere ene izmed platform za izdelavo spletne strani. Je spletna stran na WordPress boljša od ostalih? V čem je prednost izdelave spletne strani na WordPressu in v katerih primerih se splača uporabiti WordPress za izdelavo spletne strani?

Zakaj izdelati spletno stran na WordPressu

Uporabniki WordPress pogosto narobe razumejo, kot platformo za blog. Čeprav je bil WordPress včasih res  platforma za bloganje, se je skozi leta razvil v vsestranski sistem za upravljanje vsebine (CMS). Danes se še vedno lahko uporablja WordPress za preprost blog, prav tako pa z se WordPressom lahko zahtevne in vsestranske spletne strani in mobilne aplikacije.

WordPress je pravzaprav tako enostaven in fleksibilen, da z njim lahko izdelamo skoraj vse. To je tudi razlog, da je z leti postal ena izmed najbolj popularnih in splošno uporabljanih CMSjev. Danes ga tako uporablja 22,5% vseh spletnih strani na svetu. Med drugim Google, Facebook, Sony, Disney, Linkedin, New York Times, Time Magazine, …

Prednosti uporabe WordPress za izdelavo spletne strani

WordPress spletne strani so brezplačne

Pri mnogih platfromah so stroški uporabe, upravljanja, razširitev in sprememb lahko zelo visoki. Vsaka dodatna funkcionalnost in že mnogo osnovnih so plačljive. Pri WordPressu je tako, da je z nekaj znanja popolnoma brezplačen. WordPress je namreč brezplačen »software« in »open source« platforma zato se ga lahko naloži in namesti brezplačno, prav tako pa se ga lahko brezplačno ureja in spreminja ter na njem izdela kakršnokoli spletno stran.

Prav tako pa pa imajo lastniki wordpress spletnih strani zastonj ali za relativno nizko ceno, dostop do ogromne količine predlog spletnih strani in vtičnikov za dodatne funkcije,.

Edina stvar, strošek, ki je nujen, sta domena in gostovanje. Priporočamo uporabo gostovanja v Sloveniji, če stran cilja Slovenski trg oz. na lokaciji, kjer se nahajajo ciljni uporabniki spletne strani.

Vse naše strani uporabljajo najhitrejše WordPress gostovanje pri Neo Serv.

WordPress je »open source software«

Brezplačno kodo lahko za raziskovanje ali izdelavo različnih funkcionalnosti uporablja vsak. K razvoju WordPressa prispeva ogromno uporabnikov, ki prispevajo dnevno nove rešitve. Z uporabo pa vsakdo postane del te skupnosti in tako prispeva ter koristi.

WordPress spletne strani so enostavne za uporabo

WordPress spletne strani so razširjene tudi zato, ker so enostavne za uporabo. Uporabniki lahko popolnoma brez znanja programiranja,  upravljajo, dodajajo in spreminjajo vsebino spletne strani.

Za samostojno izdelavo WordPress spletne strani je praktično ves material na voljo na spletu. Korak po koraku lahko s pomočjo Google iskanja najde vse invormacije, ki jih potrebuje.

Za izdelavo profesionalne spletne strani po meri, ki so optimizirane za Google in iskalnike, nadpovprečno hitre ter nudijo izvrstno uporabniško izkušnjo ter skladnost z najboljšimi praksami v digitalnem marketingu, pa se lahko obrnete tudi na nas in se dogovorite za brezplačen posvet.

WordPress spletne strani se prilagajajo in rastejo s podjetjem

WordPress spletne strnai delujejo tako, da se staro ali obstoječo vsebino lahko posodobi in prenovi v vseh aspektih, brez da bi pri tem izgubili kar je starega in dobrega. Vsa vsebina se lahko ohrani, ko se prenovi oblika ali določene funckionalnosti. WordPress spletne strani nikoli ni potrebno zamenjati z novo, saj se jo spremeni ali posodobi in osveži z novo WordPress predlogo in nadgradi z različnimi vtičniki.

Brezplačne predloge in vtičniki so na voljo v WordPress uporabniškem vmesniku (wp-admin), plačljive možnosti pa si lahko ogledate tukaj. Kot zasnovo za izdelavo nove WordPress spletne stani predloge uporabljamo tudi mi.

WordPress spletne strani so prijazne iskalnikom

WordPress je napisan z uporabo standardno skladne visokokakovostne kode in daje semantično oznako (zahteva da so HTML elementi uporabljeni skladno z namenom in ločitev vsebine ter predstavitve), zaradi česar so spletne strani na WordPressu zelo prijazne iskalnikom. WOrdpress se v najvišje rezultati na Google uvrsti precej hitreje, kot večina drugih.

WordPress spletne strani so idealna zasnova za optimizacijo spletnih strani za iskalnike, poleg tega pa se jih zlahka nadgradi in izboljša z uporabo vtičnikov za optimizacijo.

WordPress je enostaven za upravljanje

WordPress se enosavno posodablja kar znotraj uporabniškega vmesnika. Prav tako obvešča o novih verzijah.

WordPress spletne strani so varne

Z rednimi posodobitvami in nekaj varnostnimi rešitvami v osnovi, je WordPress precej varen in zaščiten za poganjanje spletnih strani. Za dodatno zaščito in monitoring pa so na voljo tudi vtičniki, ki še dodatno povečajo varnost.

WordPress omogoča uporabo različne predstavnostne vsebine

WordPress ne sprejema le besedil, temveč lahko predvaja in prikazuje različne audio, video in slikovne vsebine. Prednost pa je tudi ta, da je vsaka nova vrsta teh datotek zelo hitro podprta za uporabo.

Najpogostejši načini za uporabo WordPressa

WordPress se lahko uporablja za mnogo različnih stvari:

  • Spletne strani za podjetja (uporablja ga večina najbolj spletno-uspešnih slovenskih in tujih podjetij)
  • Spletna stran za aplikacije in Saas
  • Blog
  • Content Management System (CMS)
  • Galerije
  • Portfelj (za fotografe, glasbenike, …)
  • Spletna stran za opise in ocene (napotitvene in affiliate marketing strani)
  • Spletna trgovina (idealen za manjše spletne trgovine)
  • Listing direktorij (npr booking.com)

Naštetih je le nekaj možnosti. Izdelava spletnih strani na WordPress je najboljša rešitev v smislu razmerja med ceno in vrednostjo. Z WordPressom lahko podjetje najhitreje doseže visoke položaje in posreduje vsebino ter hitro dodaja novo. Worpress je združljiv z vsem, kar potencialno lahko potrebuje podjetje ali posameznik, zato ga tudi priporočamo vsem. Izjema so velike spletne trgovine in podjetja z zelo posebnimi zahtevami, ki bi jim morda bolj ustrezala kakšna specifična rešitev.


Če želite svetovanje preden se lotite izdelave, ali razmišljati o strokovni postavitvi WordPress spletne strani se lahko obrnete na nas.

Ponujamo izdelavo WordPress spletne strani, izdelamo predlog za digitalni marketing vašega podjetja in uskladimo izdelavo in vsebino spletne strani z načini po katerih že pridobivate ali pa boste v prihodnje pridobivali nove kupce na spletu.

Preberite si, kako izdelati brezplačno WordPress spletno stran v 6-ih korakih