Kako (in kje) samostojno izdelati spletno trgovino

shopify spletna trgovina

Vsakdo, ki razmišlja, ali je smiselno samostojno izdelati spletno trgovino, se sreča tudi z vprašanjem platforme.

Ali je smiselno samostojno izdelati spletno trgovino?

Katero platformo izbrati za samostojno izdelavo?

Kako samostojno izdelati spletno trgovino?

V tej objavi boste našli vse odgovore na zgornja vprašanja seveda skupaj z navodili za samostojno izdelavo spletne trgovine.

Ali je smiselno samostojno izdelati spletno trgovino?

Odgovor na to vprašanje je pritrdilen, v kolikor imate čas. Večinoma se za samostojno izdelavo spletne trgovine odločajo tisti, ki začenjajo z neko dejavnostjo. Ki želijo poskusiti vpeljati svoj, nov posel. Tisti, ki že imajo vpeljan posel in posledično promet so večinoma prezasedeni, da bi se spustili v tak projekt.

Katero platformo izbrati za samostojno izdelavo?

Spletno trgovino torej lahko izdelate samostojno. Odvisen od vašega znanja, pa je izbor platforme. Zagotovo je najbolj enostaven način za samostojno izdelavo trgovine Shopify (primerjava platform za spletno trgovino).

Shopify cena

Za tiste, ki znajo nekoliko več, je smiseln tudi WooCommerce, a je v primerjavi s Shopify bistveno bolj zahteven po drugi strani pa cenejši. Cena Shopify spletne trgovine namreč znaša od 29 USD mesečno do 79 USD mesečno in več. Cena Shopify trgovine je odvisna od tega, koliko skrbniških računov potrebujete. Hkrati pa višji/dražji paket pomeni nižjo provizijo pri plačilih.

Preizkusite Shopify >>

Za nekoga, ki začenja, ki še ne pričakuje visoke prodaje, je najbolj smiseln “basic” paket. Na točki, ko je prodaje več in skrbnikov več, pa se splača preiti na večji paket.

Shopify cena

Kaj je Shopify

Shopify je naročnina na programsko storitev, ki vam omogoča, da ustvarite spletno trgovino in uporabite njihovo platformo za spletno prodajo, pošiljanje in upravljanje izdelkov. Z njihovo storitvijo lahko dobite dostop do enostavne skrbniške plošče, kjer lahko dodajate izdelke, obdelujete naročila in vnašate podatke o shranjevanju.

Preizkusite Shopify >>

Za mesečno naročnino po ceni 29 USD na mesec lahko zgradite popolnoma funkcionalno spletno trgovino, s katero lahko prodajate digitalno ali fizično blago. Shopify ponuja tudi omejeno brezplačno preskusno različico.

shopify spletna trgovina

Shopify spletna trgovina je tako najbolj enostaven in najhitrejši način za vzpostavitev spletne trgovine, ki pa s funkcionalnostmi ni omejen. Tako omogoča res enostavno vzpostavitev in hkrati rast tako na področju volumna prodaje, kot števila izdelkov in vse funkcionalnosti, ki jih spletna trgovina lahko kadarkoli na katerikoli stopnji lahko potrebuje.

Preizkusite Shopify >>

Kako deluje Shopify

Shopify uporabnikom ponuja “že narejeno” spletno trgovino, sistem plačevanja in grafične predloge. S tem, ko se naročite na storitev dobite dostop do uporabnišklega vmesnika, kamor morate le vnesti svoje podatke in izdelke.

Preizkusite Shopify >>

Izdelava spletne trgovine Shopify

Potek izdelave spletne trgovivne2 Shopify je dokaj enostaven. Na tej točki špe ne potrebujete registrirati preizkušnje, temveč lahko delate na brezplačni verziji. V tem stanju bo ogled vaše strani zaščiten z geslom. Najbolje je, da začnete z vnašanjem izdelkov (opisi in slike).

Potem nadaljujte z ureditvijo kolekcij oz. zbirk izdelkov.

Ko boste naredili zbirke, pa je čas za ureditev domače strani trgovine. Tukaj si lahko pomagate z brezplačnimi fotografijami, ki vam jih nudi Shopify. Narediti morate še stran kontakt in splošne pogoje.

Ko ste to naredili, je čas, da zakupite “basic” ali drugi paket in vaša spletna trgovina se bo odprla javnosti.

Ko boste začeli s prodajo, pa ne pozabite tudi na optimizacijo spletne trgovine.

Preizkusite Shopify >>

Prodaja na Shopify

Na vprašanje, kako je s prodajo na Shopify, odgovarjajo podjetja, ki ga uporabljajo. Na Shopify je mnogo opuščenih projektov, ki niso nikoli prodajali. Po drugi strani pa na Shopify delujejo mnogi, od največjih globalnih ponudnikov do malih in srednjih podjetij, ki delujejo lokalno ali globalno.

Preizkusite Shopify >>