Oglaševanje tiskarskih storitev je izziv, zaradi relativno nizke cene izdelka/ storitve in pa zaradi pomembnosti lokacije.

Pri Pancopy smo naredili korak v smer digitalne transformacije (že pred leti) in nadgradili storitev tako, da je s pomočjo možnosti dostave po celi Sloveniji in možnosti »online« naročila, postala zanimiva za širši trg.

Kljub temu smo ohranili ciljanje na lokacijo (takoj, ko je to postalo na voljo v Sloveniji), s pomočjo katerega prilagajmo ponudbe za klik glede na lokacijo in donos le-te.

Delo v Google Adwords je od začetka zajemalo predvsem raziskovanje samega donosa različnih iskalnih izrazov, kasneje pa vedno bolj testiranje različnih strategij za znižanje cene na konverzijo.

Posebno razlago zahteva trženje področja diplomskih nalog, kjer splet igra še nekoliko bolj pomembno vlogo, kot pri drugih storitvah. Potencialni kupci so relativno mladi, bolj je pomembna cena, pogosto pa šteje tudi hitrost. Zasnovali smo tako spletno mesto, ki uporabnikom omogoča in jih tudi prepriča v to, da si izračunajo ceno za vezavo diplomske naloge na “neboleč” način. Obenem smo ustvarili možnost vezave diplomske naloge v eni uri (najhitreje v Sloveniji), ki pogosto odločilno vpliva na odločitev uporabnikov.