Ne motite uporabnikov pri tistem za kar se zanimajo

Postanite tisto, kar jih zanima.

Vsebinski marketing pomaga podjetjem, ker ...

Vsebinski marketing pomaga uporabnikom.

Vsebinski marketing pomaga uporabnikom, saj jih najprej želi razumeti, nato pa jim odgovoriti. Podjetje, ki ga izvaja je za uporabnika zanimivo in vredno zaupanja.

Dobra vsebina je plod razumevanja zanimanj uporabnika. Vsebinski marketing uporabnika razume in mu pomaga.

Zaupanje je rezultat interakcije uporabnika z vsebino. Prihodki pa so sad zaupanja.

Ste že kdaj naleteli na članek, ki vas je razumel? Besedilo, ki vas je prepričalo v trenutku, ko ste nekaj iskali? Besedilo, ki je razumelo vašo situacijo in vam zagotovilo vse informacije in vam jih hkrati posredovalo jasno in berljivo. Vsebinski marketing se mora z namenom, da odgovori na vprašanja uporabnikov, poglobiti v njihovo situacijo, v namen, ki je v ozadju iskalne fraze. Uporabnike mora prepričati že v trenutku, ko ti izbirajo med različnimi informacijami. Dobra besedila namreč nimajo pomena, če niso dosegljiva bralcu v trenutku in krajo, ko in kjer jih ta išče.

Težava tradicionalnega marketinškega pristopa je  v tem, da se bori za pozornost uporabnikov. Uporabniki pa so siti oglasov, saj jih ti ovirajo pri tistem, kar delajo in za kar se zanimajo. Vsebinski marketing pa se ne bori za pozornost ampak čaka, da bo uporabnik iskal njegovo vsebino. Podjetja, ki izvajajo vsebinski marketing pridobivajo pozornost uporabnikov, njihovo zanimanje, hkrati pa z uporabniki gradijo zaupanje, saj jih nudijo koristno vsebino.

%

Vreden zaupanja

78% uporabnikov verjame, da podjetja, ki zagotavljajo kakovostno vsebino, želijo graditi dobre odnose.

%

Cenejši

Vsebinski marketing stane 62% manj in ustvarja 3X več ``lead-ov``

%

Avtentičen

91% uporabnikov je pripravljenih nagraditi podjetja zaradi njihove avtentičnosti.

Kako poteka vsebinski marketing

Ustvarjanje vsebine je proces

 • 1

  Analiza iskanj & strategija vrsto vsebine in umestitve

  Vsebinski marketing temelji na podatkih o iskanjih. S pomočjo analize različnih iskalnih fraz se oblikuje strategija za pisanje besedil in umestitve. Kaj bomo pisali, v kakšnem tonu in kam bomo to umestili.

 • 2

  Redno pisanje, spremljanje in učenje

  Vsako besedilo, ki ga napišemo, spremljamo. Ali je našlo prave bralce, jim je podalo pravo informacijo, je dovolj berljivo. S pomočjo spremljanja uspešnosti lahko tudi najdemo prostor za izboljšave.

 • 3

  Izboljšave in usklajevanje strategije

  Svet se spreminja hitro, zato se morajo tudi informacije, ki jih podajamo posodabljati. Hkrati pa se kažejo nove priložnosti, ki omogočajo, da z izboljšavami dosežemo več bralcev oz. zagotovimo večjo kakovost.

Kako vsebinski marketing vpliva na poslovanje

Vsebinski marketing povečuje prihodke podjetij. V prvi vrsti je pomemben vpliv vsebinskega marketing na uvrstitve v iskalnikih. Podjetja, ki ga izvajajo zasedajo prve pozicije. Uporabniki, ki pridejo v interakcijo z vsebino, preidejo hitreje do faze nakupa. Podjetje z zagotavljanjem vsebine gradi zaupanje z uporabniki.
Višje uvrstitve v iskalnikih

Vsebinski marketing je eden izmed najbolj pomembnih elementov optimizacije spletnih strani. Podjetja, ki ga izvajajo bolje zasedajo višje pozicije.

Več prihodkov

Uporabniki, ki pridejo v interakcijo s koristno vsebino, prepoznajo podjetje kot bolj zaupanja vredno. Podjetje s tem prepriča več uporabnikov in ustvarja več prodaje.

Hitrejša rast

Izvajanje vsebinskega marketinga prinaša podatke o uporabnikih in njihovem vedenju ter o povezanih poslovnih priložnostih. Več podatkov omogoča sprejemanje boljših odločitev in izboljševanje procesov.

Se zanimate za vsebinski marketing?

Stopite v stik in se posvetujte o tem, kako lahko vsebinski marketing implementirate v vaše poslovanje.
Stopite v stik

Vas zanima več?

Preberite sorodne objave

Padec pozicij na Google iskalniku zaradi “core” posodobitve – Kaj storiti?

Google nam je končno dal nekaj, na kar lahko pazimo, če posodobitve negativno vplivajo na uvrstitev spletnega mesta v Googlovem iskanju.

So vam padle pozicije na Google iskalniku?

Google je 16.12.2020 potrdil, da je splošna posodobitev za december 2020, ki se je začela uvajati 3. decembra 2020, zdaj popolnoma uvedena. Dejali so, da je »uvajanje osnovne posodobitve decembra 2020 končano.«

Kaj vsebuje dobra spletna stran?

O tem, kakšna je dobra spletna stran, kaj mora vsebovati spletna stran oz. kaj vsebuje dobra spletna stran? Mnoga podjetja pogosto zanemarijo uporabnost spletne strani. Uporabnost spletne […]

SEO strategija – Kako izdelati vrhunsko SEO strategijo

Časi se spreminjajo. In to zelo hitro. SEO strategija, ki je delovala v letu 2018, danes ne deluje več. Če smo se leta 2018 ukvarjali s ključnimi […]