YouTube je 2. največji iskalnik, s tem pa tudi 2. (in 3.) največje oglaševalsko omrežje. Za oglaševalce je pomemben predvsem zaradi povezave z mobilnimi napravami, ki so v porastu in, ki že sedaj globalno predstavljajo 50% ogledov. 

Več kot 50% gledalcev YouTube videov preko pametnih telefonov (ki jih je Google anketiral) za #1 vir informacij rajši izbere YouTube, kot pa nasvet prodajalca.

Generaciji “millennials” (Y) mobilne naprave predstavljajo 1. in ne 3. zaslon.
Podatki so povzeti iz Googlovih študij na thinkwithgoogle.com, ki jo najdete na povezavi.

YouTube oglaševanje

Oglaševanje na YouTube ponuja različne možnosti, ki jih izberemo glede na cilje oglaševanja. Odvisno kakšen material, kakšen video, ali zgolj prikazni (display) oglas imamo.

TrueView YouTube oglasi

TrueView oglasi v okviru videoposnetka (in-stream)Youtube-Oglasi-TrueView-instream-v-okviru-videoposnetka

Zanje potrebujete video-oglas. Uporabniku se prikažejo pred predvajanjem videoposnetka, ki ga izbere, na Youtube in na Google prikaznem omrežju. Gledalec ima možnost da oglas preskoči po 5-ih sekundah predvajanja.
Plačate, kadar si uporabnik ogleda 30 ali več sekund oglasa, ali celoten oglas, če je ta krajši od 30 sekund.

Trueview na zaslonu (in-display)

Vključuje več oblik oglasov:

  • Prekrivni oglas posnetka (overlay in-video ads), to je oglas v besedilni ali slikovni obliki, ki delno prekrije videoposnetek v spodnjem delu.Youtube-Oglasi-Prekrivni-oglas-posnetka-(overlay-in-video-ads)
  • Predlogi za predstavljene in sorodne videoposnetke (display), ki se ob gledanju videa prikažejo desno zgoraj na zaslonu, kot predlog ali predstavljeno.YoutTube-oglasi-In-display-predlogi-predstavljene-in-sorodne-videoposnetke
  • Oglasi klikni za prikaz, je oglas, ki se ob predvajanju videa prikaže kot okno v posnetku in se ob prehodu s kazalcem miške razširi.

Prikazni oglasi (via Display Network)

Preko Adwords vmesnika lahko na Google prikazno omrežje na Youtube umestite slikovne oglase.
Youtube-oglasi-display-prikazni-oglasi
 

Storitve za Youtube oglaševanje

Predlog za oglaševanje na Youtube izdelamo brezplačno, zato kontaktirajte v kolikor vas o oglaševanju zanima več.

Error: Contact form not found.

[contact-field label=’Ime’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-pošta’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Spletna stran (kar bi oglaševali)’ type=’url’/][contact-field label=’Sporočilo’ type=’textarea’ required=’1’/]