Optimizacija Spletnih Strani (SEO)

Prvi položaji na iskalnikih že v 180-ih dneh. SEO storitve od 210 € / mesec

Stopite v stik

Pridobivajte organski promet na svojo spletno stran in povečajte stopnjo konverzij

Optimizacija spletnih strani je najpomembnejši element poslovanja na spletu. Je temelj vseh nadaljnjih spletnih procesov, od oglaševanja do vsebinskega in inbound marketinga. Področje optimizacije spletnih strani pa je dokaj široko in zajema več dokaj različnih si procesov.
Optimizacija spletnih strani je nujna osnova, še preden se odločimo za katerekoli aktivnosti na spletu. Razlika je namreč v rezultatih, ki jih dosežemo, če obiskovalce pripeljemo na optimizirano ali na ne-optimizirano spletno stran.

40% uporabnikov zapusti spletno stran, ki za nalaganje potrebuje več kot 3 sekunde.

Omenjeni primeri se nanašajo le na hitrost spletne strani, ki pa je glavni element optimizacije spletnih strani, saj lahko najbolj odvrača obiskovalce.

1 sekunda zamude pri odzivnost spletne strani povzroči 7% padec konverzij.

Dovolj je že ena sekunda, kar je v praksi lahko posledica ene prevelike fotografije ali določenega zamika pri odzivu strežnika. Še bolj je hitrost pomembna na mobilnih napravah.

SEO optimizacija cenik

Optimizacija je časovno požrešna ter finančno in tehnično zahtevna. Zagotavljamo najnaprednejše SEO storitve.

Stopite v stik

Dogovorite se za rešitev po vaši meri, že od 210 €/mesec.

Osnovna optimizacija
610
/ mesec
Povezave (10 povratnih povezav)
SEO članki (7500 znakov)
Gostujoče objave (2k znakov)
Izboljšave strani & vsebine
Osnovna optimizacija slik & hitrosti
Napredna optimizacija
1098
/ mesec
Povezave (30 povratnih povezav)
SEO članki (10k znakov)
Gostujoče objave (10k znakov)
Izboljšave strani & vsebine
Optimizacija slik & hitrosti (Nginx, nextgen, CDN, ...)

Postopek optimizacije

Kako poteka optimizacija spletnih strani
 • 1

  Pregled in SEO analiza strani

  SEO analiza ni le analiza konkurentov in iskanj. Je tudi skrben pregled spletne strani, ki nam pove, kje so prednosti in slabosti strani.

 • 2

  SEO strategija

  Katere ključne besede so prave? Katere slabosti bomo odpravili? Kako bomo izboljšali besedila? V kakšnem vrstnem redu ...

 • 3

  Optimizacija hitrosti, slik & vsebine

  Vse, kar je objavljeno (napisano in naloženo) na vašo spletno stran je vsebina. Mi jo pregledamo in jo na podlagi analize ciljnih ključnih besed preuredimo, tako, da je berljiva in, da se ključne besede pojavljajo dovolj pogosto.

 • 4

  Pisanje besedil (SEO članki)

  Brez rednega dodajanja vsebine ni možno pridobiti najvišjih položajev na Googlu, vsaj tam, kjer je stopnja konkurence visoka. Predlagamo pisanje besedil (vsebinski marketing) na mesečni ravni.

Zahtevajte ponudbo

Koliko stane optimizacija spletnih strani (če pričakujete učinke) je odvisno od področja in konkurence. Optimizirali smo že preko 200 različnih spletnih mest in močno izboljšali položaje naših strank. Poleg dosežkov pa smo Google Partner, Hubspot certificirani strokovnjaki in imamo Google Certifikat za izdelavo, vodenje in optimizacijo “mobile” spletnih mest …

Pridobite več informacij

Z oddajo obrazca soglašate z obdelavo osebnih podatkov.

1. Kako hitro so vidni učinki SEO optimizacije?

Nekateri učinki optimizacije se zabeležijo takoj. To velja predvsem za tiste procese optimizacije, ki jih izvajamo na strani. Po vsaki taki spremembi pošljemo stran v indeksiranje. Učinki off site optimizacije se zabeležijo v nekaj dneh ali tednih po izvedbi. Kljub temu pa uvrstitve niso neposredno vezane na te spremembe oz. je Google previden pri spreminjanju uvrstitev, zato se ves učinek optimizacije pokaže najkasneje v 6-ih mesecih po izvajanju optimizacije spletnih strani.?

2. Koliko stane optimizacija spletne strani?

Optimizacija spletnih strani na področjih, kjer je konkurenca visoka in aktivna, je izredno zamudna in zahteva veliko spremljanja, brskanja in preizkušanja. Poleg tega zahteva veliko pisanja. Temeljna optimizacija spletne strani stane od približno 500 €. to je enkraten strošek, ki uredi spletno stran iz vidika optimizacije. Nadaljnja optimizacija spletnih strani je odvisna od tega, koliko na tem področju lahko naredite v podjetju. Po dogovoru vam pripravimo predlog in ponudbo, ki je sprejemljiva in vsebuje dovolj rešitev da se doseže učinek.

3. Se z optimizacijo zaključi, ko dosežemo želene položaje?

Če vaši tekmeci ne izvajajo optimizacije potem je dovolj, da se optimizacijo izvaja dokler ne dosežemo položajev. Če tekmeci redno in stalno izvajajo optimizacijo, potem jo mora tudi vaše podjetje, da bi obdržalo položaje.

4. Kaj če položajev ne dosežemo?

Tehnike, ki jih v okviru optimizacije spletnih strani izvajamo so preverjene in zagotovo učinkovite. Vemo da delujejo, delovale so v našem primeru in v primeru mnogih naših strank.

5. Zakaj imajo naše SEO storitve dodano vrednost?

Vsebinski marketing, ki je že poznan pojem, je temelj optimizacije spletnih strani. Google nagrajuje spletne strani s kakovostno in koristno vsebino. Naša optimizacija temelji na vsebini, ki bo vašim bodočim strankam pomagala. Ko bodo našli vašo vsebino, bodo v njej našli tudi odgovore, ki so jih iskali. Poskrbimo, da bo prava vsebina umeščena na pravo ključno besedo. Uporabniki po tem, ko bodo našli vašo vsebino, le-te ne bodo več iskali, saj bo v njej prava informacija. Google bo to nagradil.

6. Ali lahko optimizacija škoduje domeni?

Da, a ne optimizacijam ki jo mi izvajamo. Naše tehnike so večkrat preverjene in uporabljene preden jih uporabimo pri strankah. Ne poslužujemo se “black hat” procesov, ne izvajamo “keyword stuffing-a”, ne umeščamo slabih povezav s “spam score-om” in ne izvajamo “fake branding-a”, … Čeprav mnoge od omenjenih tehnik delujejo menimo, da dolgoročno ne morejo imeti dobrega vpliva.

8. Zakaj je potrebna optimizacija slik?

Slike so največje datoteke vsake spletne strani. Posledično za nalaganje porabijo največ časa in sredstev. Z optimizacijo slik in uporabo nextgen formatov in drugih rešitev lahko dosežemo največje izboljšave hitrosti spletne strani.

Imate dodatna vprašanja?

Stopite v stik in se pogovorite o možnosti SEO optimizacije. Odgovorili vam bomo na vprašanja in našli SEO storitve, ki jih potrebujete…

Kontakt

Reference

Naše stranke, ki koristijo SEO storitve zasedajo prve pozicije na iskalnikih …

Več o tem

Kaj je optimizacija spletnih strani in kako poteka SEO

Optimizacija spletnih strani je prilagajanje spletne strani iskalnikom z namenom, da jo ti uvrstijo višje s tem, ko jo zaznajo kot relevantno (pomembno za določen iskalni izraz). Optimizacija spletnih strani (SEO – Search Engine Optimization) se izvaja predvsem z namenom, da spletna stran z višjimi položaji ...

Kaj je SEO optimizacija

Optimizacija spletnih strani je prilagajanje spletne strani iskalnikom z namenom, da jo ti uvrstijo višje s tem, ko jo zaznajo kot relevantno (pomembno za določen iskalni izraz). Optimizacija spletnih strani (SEO – Search Engine Optimization) se izvaja predvsem z namenom, da spletna stran z višjimi položaji v iskalnikih (Googlu) doseže več prikazov in več klikov.

Kaj pomeni optimizacija

Kaj pomeni optimizacija? Optimizacija po SSKJ pomeni, “narediti, da postane kaj glede na dane možnosti najugodnejše, najboljše”. K optimizaciji spletnih strani prištevamo procese, ki se izvajajo z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje spletne strani in z namenom izboljševanja uvrstitev v Google iskalniku in drugih.

Stopite v stik

Take in drugačne bližnjice za optimizacijo spletnih strani ne obstajajo. Če že, imajo zelo kratek rok trajanja. Vse, kar je potrebno narediti za visoke položaje, je zadovoljiti uporabnika in mu postreči s tistim, kar išče. Rezultati pri optimizaciji spletnih strani pa pridejo sčasoma …

Stopite v stik

Osnovni SEO procesi

Optimizacija spletnih strani se izvaja na različne načine in na različnih ravneh. Najbolj osnovni procesi optimizacije spletne strani so:

 • Hitrost spletne strani
 • Optimiziranost oz. prilagojenost mobilnim napravam in drugim zaslonom,
 • Vsebinska optimizacija (besedila, meta opisi, slike, …)

Preko 200 SEO dejavnikov

oleg teh treh dejavnikov Google za določanje uvrstitve spletne strani upošteva še več kot 200 različnih dejavnikov, od domene in WHOIS zapisov, uporabe CDN omrežij, pogostosti posodobitev idr.

SEO orodja

Za optimizacijo spletnih strani, se uporabljajo orodja, ki nam omogočajo vpoglede,  napake in prednosti naše spletne strani, predvsem pa nam kažejo priložnosti, ki jih ne smemo zamuditi. Pri nas za optimizacijo uporabljamo SEMRush, SeoMoz, Majestic, Ahrefs, … ki so ena izmed najbolj zmogljivih in naprednih orodij za optimizacijo. Cena je sicer visoka, a so informacije, ki jih s pomočjo orodja pridobivamo, zlata vredne.

Stopite v stik

Take in drugačne bližnjice za optimizacijo spletnih strani ne obstajajo. Če že, imajo zelo kratek rok trajanja. Vse, kar je potrebno narediti za visoke položaje, je zadovoljiti uporabnika in mu postreči s tistim, kar išče. Rezultati pri optimizaciji spletnih strani pa pridejo sčasoma …

Stopite v stik

Z boljšo izukušnjo do višjih položajev

Optimizacija spletne strani pa se ne konča pri prijaznosti Googlu in njegovim parametrom, temveč pri končnemu uporabniku, to je obiskovalcu spletne strani. Že Google (vsaj med vrsticami) večkrat navaja v različnih virih, da je položaj spletne strani odvisen od tega, koliko je spletna stran primerna za določeno iskanje.

Relevantnost spletne strani

Dobra uporabniška izkušnja je tisto, kar Google želi posredovati svojim uporabnikom. To počne s tem, da vrne čimbolj relevanten rezultat. Torej je vse, kar bi lastnike spletnih mest moralo skrbeti glede optimizacije spletne strani to, da bodo uporabniki na njej našli tisto, kar so v prvi vrsti iskali. In ne le to. Da bodo tako vsebino našli in uporabljali brez težav in zapletov, torej nemoteno in kar se da hitro. Zato je pomembna hitrost spletne strani in prilagojenost za različne zaslone.

Hitrost spletne strani

Glavni razlog, da uporabniki zapustijo spletno stran je nizka hitrost

Uporabniki vede in nevede zapuščamo spletne strani iz takih in drugačnih razlogov. Glavni razlog pa je seveda hitrost. Torej hitrost ni faktor zaradi tega, ker Google tako zahteva, temveč zato, ker so končni rezultati vedenja uporabnikov na spletni strani slabši, če je stran počasnejša, in obratno.

Stopite v stik

Take in drugačne bližnjice za optimizacijo spletnih strani ne obstajajo. Če že, imajo zelo kratek rok trajanja. Vse, kar je potrebno narediti za visoke položaje, je zadovoljiti uporabnika in mu postreči s tistim, kar išče. Rezultati pri optimizaciji spletnih strani pa pridejo sčasoma …

Stopite v stik

Prilagojenost mobilnim napravam

Prilagojenost napravi, ki jo uporabljamo za brskanje je čisto osnovna stvar, ki jo pričakujemo. V kolikor spletna stran ni prilagojena mobilnim idr. napravam, je pač neuporabna.

Preverite prilagojenost z orodjem Google Search Console – Mobile Friendly

Nemotena uporabniška izkušnja

Nemotena uporabniška izkušnja pa je odvisna tudi od navigacije spletne strani, od vidnosti menijev, razporeditve, od logičnosti kategorij, razporeditve vsebine in od načina, v kakšnem vrstnem redu so podane informacije. Nobenih posebnosti, le brezhibnost.

Optimizacija hitrosti spletne strani

Hitrost spletne strani je dejavnik, ki močno vpliva na položaje v Googlu in na vedenje uporabnikov. Uporabniki od Googla pričakujemo , da bo posredoval informacije, ki jih iščemo, hitro in na kratek in jedrnat (strnjen) način. Rezultati morajo biti relevantni in med med štirimi poskusi (rezultati) se mora najti informacija, ki jo zahtevamo. To je osnova. Čeprav bi na spletni strani bile prave informacije, bi bile nedostopne, če bi se stran nalagala počasi.

73 % uporabnikov mobilnega interneta trdi, da so naleteli na stran, ki je bila prepočasna, da bi se naložila.

Ko iščemo, se nam navadno tudi mudi oz. vsaj želimo delo opraviti hitro. Omenjeno še bolj velja za mobilne naprave, saj brskamo med hojo, med pogovorom, medtem, ko stojimo v vrsti, …

47% potrošnikov pričakuje, da se spletna stran naloži v manj kot dveh sekundah.

Uporabniki vedno bolj razumemo, da spletna stran, ki se ne naloži hitro, verjetno ni urejena. Torej je ponudnik neresen, sklepamo, da gre za mesto, ki je nekoliko zapuščeno, s katerim se nihče več ne ukvarja. Poleg tega pa je na voljo še 10 drugih primernih rezultatov od katerih se bo večina naložila v primernem času. Zakaj bi čakali eno stran, ko pa podatke na drugi spletni strani dobimo takoj.

40% uporabnikov zapusti spletno stran, ki za nalaganje potrebuje več kot 3 sekunde.

Uporabnik tudi na spletu sprejemamo hitre odločitve, ki jih spodbudijo čustva, občutki, ki pač niso razumsko premišljeni. Hitrost spletne strani nam pri tem lahko omogoči, da kupimo takoj, dokler se “tako počutimo”, medtem, ko nizka hitrost lahko spodbuja k boljšemu razmisleku o nakupu.

1 sekunda zamude pri odzivnost spletne strani povzroči 7% padec konverzij.

Kaj vsebuje optimizacija hitrosti:
 • Ureditev & prilagoditev strežnika (Odzivni čas)
 • Optimiranje slik
 • Optimizacija JavaScript in CSS
 • Uporaba predpomnjenja v brskalniku
 • Minimiranje JS, CSS in HTML

Z optimizacijo hitrosti spletnih strani ohranimo več uporabnikov na spletni strani, s tem pa dosežemo višje st. konverzije, boljše položaje na Google …

Prilagajanje strani vedenju uporabnikov

Optimizacija spletne strani je torej nenehno prilagajanje spletne stani uporabnikom. Medtem, ko se osnovni postopki optimizacije lahko izvedejo takoj (govorim o hitrosti, prijaznosti mobilnim napravam in vsebini), pa je za optimizacijo uporabniške izkušnje dolgoročno treba spremljati rezultate, kako se uporabniki vedejo, kam klikajo in kje spletno stran zapuščajo.

Vedenje uporabnikov lahko vidite s pomočjo namestitve Google Analytics sledenja na spletno stran (če potrebujete pomoč pri namestitvi stopite v stik) in razširitve Page Analytics. Orodje vam omogoča, da med brskanjem svoje spletne strani vidite podatke o klikih uporabnikov in druge metrike.

Optimizacija vsebine

Optimizacijna vsebine vsebuje:
 • Prilagoditev besedil
 • H1 in H2, Alt opisi, …
 • Prestrukturiranje menija
 • Opisi kategorij
 • Meta opisi

Z  optimizacijo vsebine spletnih strani dosežemo dvig položajev obstoječe vsebine v iskalnikih za ibrane ključne besede.

Optimizacija s pisanjem (SEO članki)

Optimizacija s pisanjem (SEO članki):
 • 7500 znakov (s presledki)
 • SEO prilagojena besedila
 • Zanimiva in uporabna za uporabnike
 • Notranje povezave v besedilih
 • Zagotovljena rast položajev

S pisanjem besedil dosežemo več “long-tail” ključnih besed, ki nam omogočajo, da dvigujemo organske položaje tudi na najbolj iskane ključne besede.

Stopite v stik

Take in drugačne bližnjice za optimizacijo spletnih strani ne obstajajo. Če že, imajo zelo kratek rok trajanja. Vse, kar je potrebno narediti za visoke položaje, je zadovoljiti uporabnika in mu postreči s tistim, kar išče. Rezultati pri optimizaciji spletnih strani pa pridejo sčasoma …

Stopite v stik

Black hat vs White hat SEO

V začetku interneta in spletnih strani, je bilo možno s pomočjo različnih nedovoljenih postopkov pripeljati stran na vrh Googla in drugih iskalnikov. Take načine danes močno odsvetujem, saj je večja verjetnost, da z njimi pridobite sankcije, kot pa dosežete pozitivne rezultate. Pri tem je treba povedati, da taki načini včasih niso bili nedovoljeni niti neetični, temveč logični.

Stopite v stik

Take in drugačne bližnjice za optimizacijo spletnih strani ne obstajajo. Če že, imajo zelo kratek rok trajanja. Vse, kar je potrebno narediti za visoke položaje, je zadovoljiti uporabnika in mu postreči s tistim, kar išče. Rezultati pri optimizaciji spletnih strani pa pridejo sčasoma …

Stopite v stik

SEO proces

Optimizacija spletnih strani je zelo obsežen proces. Čeprav vsebuje mnogo tehničnih vidikov, ki so zahtevnejši, pa obstaja mnogo področij optimizacije spletnih strani, ki jih lahko vsak administrator spletne strani izvede samostojno in torej brezplačno optimizira spletno stran. Področje, kjer lahko optimizacijo izvaja vsakdo zajema optimizacijo slik in optimizacijo besedil. Slike morajo biti pravilnih velikosti in optimizirane za splet. Besedila pa morajo biti predvsem usmerjena na ključne besede, na katere strani ciljajo. Več o tem, kako spletno stran optimizirati samostojno in brezplačno si lahko preberete v objavi Kako brezplačno in samostojno optimizirati spletno stran.

Stopite v stik

Take in drugačne bližnjice za optimizacijo spletnih strani ne obstajajo. Če že, imajo zelo kratek rok trajanja. Vse, kar je potrebno narediti za visoke položaje, je zadovoljiti uporabnika in mu postreči s tistim, kar išče. Rezultati pri optimizaciji spletnih strani pa pridejo sčasoma …

Stopite v stik

Zadnji članki o SEO optimizaciji spletnih strani

Preberite SEO članke in pridobite vse informacije o optimizaciji strani
Google-oglaševanje

Google Optimizacija ali Google oglaševanje – Kaj se splača bolj?

Namen tega članka je razjasniti, da Google oglaševanje in Google optimizacija nista ista stvar. Leta 2018 namreč še vedno več kot 50% uporabnikov ne razlikuje med plačanimi […]

optimizacija-spletne-trgovine

Optimizacija Spletne Trgovine / E-commerce SEO – Kako Optimizirati Spletno Trgovino

Optimizacija spletne trgovine je eden izmed ključnih dejavnikov, ne le pri uvrstitvi spletne trgovine v Googlu, temveč tudi pri stopnji konverzije, to je stopnji prodaje spletne trgovine. […]

optimizacija-wordpress-strani

Optimizacija WordPress spletnih strani – Kako optimizirati WordPress spletno stran?

Optimizacija spletnih strani je ena od najbolj pomembnih dejavnosti, ki jo mora podjetje izvajati, da lahko uspešno posluje “online”. S pomočjo optimizacije namreč doseže uporabnike, ko se […]

Mnenja strank

Zadovoljstvo strank izhaja iz zaupanja in iz združitve rezultatov s pričakovanji
Sandy Halliday

8 Million Stories (8ms.com)

Great work and great to work with! Would use again.
Peter Ladič

Intera d.o.o.

Martinovo znanje obsega vse in še veliko več, kar smo potrebovali za spletni nastop. Vodil nas je skozi turbolentne čase in z njegovo pomočjo vztrajno branimo odlične pozicije. Vsekakor priporočam!
Igor Hočevar

Elementare d.o.o.

Prisluhniti, razbrati cilj in poiskati pot! Vredno spoštovanja in zaupanja.
Goran Bjelan

Trend kamini

Zelo korektno in profesionalno delo....toplo priporočam vsem ki želite več.
Lorik Bejta

Doctor Chimney LLC

Great service, competitive pricing, punctual & very professional at highest level. Will continue...
Mojca Poličar

Zobozdravstvo Apeks

Gospod Martin je potrpežljivo sprejemal vse moje ideje in mi preprosto približal spletno oglaševanje. Našo stran je naredil z veliko posluha za naše želje. Hitro in profesionalno!!!
Davorin Gabrovec

Databox

Zelo sem zadovoljen z Martinom in njegovim delom. Je eden izmed pionirjev spletnega oglaševanja v Sloveniji in zagotovo bomo z njim sodelovali tudi v prihodnje.
Matjaž Kopač

ginekolog.si

Hitra odzvinost, profesionalen odnos, vse je bilo postavljeno tako kot je treba (adwords, FB, remarketing...)
Tim Mikelj

iOS Software Developer

Martin me je navdušil s svojim profesionalnim pristopom! Spletno oglaševanje mi je razložil na zelo laičen in razumljiv način, tako da sedaj razumem kaj je bistvo spletnega marketinga in mi s svojim strokovnim znanjem pomagal pri sestavi strategije za oglaševanje moje spletne strani.

Definitivno priporočam!

Matej Drašler

avtogeni-trening.si

Bil sem v položaju, da je obisk strani strmo padel. Podjetje mi je ekspresno poiskalo težavo, svetovalo in to po konkurenčnih cenah. Ne morem prehvaliti storitve. Sedaj imam 7 krat več obiska in stran deluje tako kot pred težavo in še bolje. Odnos do stranke A++, odzivnost A++, strokovnost/znanje A++. Priporočam!
Rok Kovačič

svet-klime.si

Vec kot zadovoljen z vsemi storitvami. Hitro, kvalitetno in ugodno! HVALA
flow-simple-marketing
databox-marketing
8ms-marketing
boba-marketing
elektro-maribor-marketing
skupina-8-marketing
ream-marketing
novogradnje-maribor-marketing

Vas zanima več o SEO? Stopite v stik.

Nudimo popolno podporo za digitalni marketing. Optimizacija spletnih strani (SEO) z vodenjem nudi zagotovljen rezultat in doseg prvih pozicij v 6-ih mesecih
Začnite